کود مایع چیست؟

کود مایع  ترکیبی از مواد معدنی و شیمیایی است که در فرآیند کارخانه ای به صورت مایع تولید و عرضه میشود. این کود ها علاوه بر مواد مغذی و مکمل های کمیاب خاک، میتوانند دارای ادجوانت‌‌ها، حشره کش ها، قارچ کش ها و از بین برنده علف های هرز باشند. به طور مثال از ترکیبات کود کشاورزی مایع میتوانیم به: آمونیاک مایع بدون آب، آمونیوم ها، کودهای نیتروژن دار و آمونیاک آبی اشاره کنیم. کودهای مایع کامل که توسط سپانه عرضه میشوند، شامل فرمولاسیون ترکیبی با عناصری مثل پتاسیم، فسفر و نیتروژن هستند که تمام نیاز های گیاه را برطرف خواهند کرد.

کود کشاورزی به صورت کلی به سه نوع جامد، مایع و پودری تولید و به بازار عرضه میشود. کودهای کشاورزی برای تامین مواد مغذی خاک کاربرد دارند. یکی از پر مصرف ترین و پر کاربرد ترین نوع از کود کشاورزی، کود مایع میباشد. کودهای مایع به دلایل مختلفی از جمله استفاده آسان، اثر گذاری سریع و انواع مختلف شان، در اغلب صنایع کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند. ما در مجموعه سپانه انواع مختلفی از کود های مایع با برند های مختلف و کاربرد های متنوع را برای عرضه به شما عزیزان فراهم کرده ایم.

تاثیر کودهیومیک اسید بر روی خواص شیمیایی خاک

اسیدهای هیومیک از نظر شیمیایی خواص خاک را تغییر می دهد:

  •  با تنظیم مقدار pH خاک ،خاک های اسیدی و قلیایی را خنثی می‌کند .
  • بهبود و بهینه سازی جذب مواد مغذی و آب توسط گیاهان می‌شود.
  • خاصیت بافری خاک را افزایش می‌دهد.
  • به عنوان کلات کننده طبیعی برای یون های فلزی در شرایط قلیایی عمل می کند و باعث جذب یون‌های فلزی توسط ریشه می شود.
  • سرشار از مواد آلی و معدنی ضروری برای رشد گیاه می‌باشد.
  • کودهای معدنی محلول در آب را در نواحی ریشه حفظ کرده و آبشویی آنها را کاهش می‌دهد.

اسید هیومیک ظرفیت تبادل کاتیونی بسیار بالایی که دارند این خاصیت باعث جذب عناصر مغذی مورد نیاز گیاه(N، P، K + Fe، Zn و غیره) به شکل قابل دسترس می‌شود، همچنین مواد سمی خاک را از دسترس گیاه خارج می‌کند، جذب نیتروژن(ازت) در گیاه نیزافزایش می‌دهد و واکنش فسفر با (Ca، Fe، Mg و Al) را کاهش می‌دهد تا فسفر به فرم قابل استفاده برای گیاه جذب شود:کاهش واکنش فسفر با این عناصر می‌تواند سبب جذب بیشتر کودهای معدنی گردد همچنین دی اکسید کربن از کربنات کلسیم آزاد و امکان استفاده آن را در فتوسنتز فراهم می‌کند و کمک به رفع کلروز ناشی از کمبود آهن می‌شود .

https://sepaneh.com/humic-acid-fertilizer

سه گروه رایج هورمونی در جلبک دریایی

اکسین ها که در مریستم انتهایی گیاهان تولید می شوند. آنها مسئول تقسیم سلولی، رشد و تمایز سلولی هستند. همچنین این هورمون ها می‌توانند بر افزایش طول ریشه و انشعابات جانبی ریشه ها تأثیر بگذارند .

سیتوکینین ها عمدتاً در ریشه ها تولید می شوند، این هورمون از طریق آوندهای چوبی به سمت بالا حرکت می کند و رشد جوانه ها را تقویت نموده و علائم پیری را کاهش می‌ دهند.

جیبرلین ها عموماً عمر کوتاهی دارند و در غلظت های بسیار کم یافت می‌شوند. جیبرلین ها میزان رشد ساقه را تعیین می کنند و بر رشد گل و میوه تأثیر می گذارند.

نازل سم پاش

مهم ترین قسمت یک سم پاش بسته به نوع سم پاش و کاربرد مورد نظر آن می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، مهمترین قسمت سم پاش را می‌توان نازل آن معرفی کرد. نازل سم پاش وسیله ای است که قطرات با اندازه مناسب را ایجاد کرده و الگوی اسپری را شکل می دهد. اندازه قطرات مختلف و الگوهای اسپری برای کاربردهای مختلف محلول پاشی ضروری است. بدون نازل، از یک سم پاش فقط مایع نشت می کند. نازل چندین جنبه مختلف عملکرد سم پاش شما را تعیین می کند:


الگوی اسپری: نازل اسپری شکل و جهت مایع پاشیده شده را تعیین می کند.

اندازه قطرات: یکی از جنبه‌های مهم نازل‌های سم پاش اندازه قطرات است که قطرات کوچک‌تر پوشش بهتری را ارائه می‌دهند و قطرات بزرگ‌تر به طور کلی باعث کاهش رانش می‌شوند. نازل هایی برای ایجاد قطرات در اندازه های مختلف وجود دارند.

فشار اسپری: اندازه نازل بر فشار قابل دستیابی به ویژه در سم پاش های کوله پشتی و دستی تأثیر می گذارد.

حجم اسپری: اندازه نازل نیز مستقیماً بر خروجی سم پاش تأثیر می گذارد. یک نازل بزرگتر از یک نازل کوچکتر مایع بیشتری در دقیقه یا همان PSI مصرف می کند.

فاصله اسپری: این برای سم پاش های نقطه ای، سم پاش های دستی ، سم پاش های درختی وسم پاشی هایی که از تفنگ اسپری استفاده می کنند مربوط می شود. برای دستیابی به حداکثر فاصله، اندازه نازل باید با جریان و فشار سم پاش مطابقت داشته باشد.

انواع کودهای کشاورزی

1.کودهای آلی

کودهای آلی از مواد طبیعی مانند کود دامی، کمپوست و پیت ماس و یا جلبک دریایی ساخته می شوند. کودهای آلی عموماً برای محیط زیست مناسب تر  هستند، اما نسبت به کودهای شیمیایی کندتر عمل می‌کنند و می‌توانند هزینه بیشتری داشته باشند. برخی از کودهای آلی دارای خواص ویژه ای هستند که به حالت بخشیدن به خاک و بهبود ساختار آن در طول زمان کمک می کنند. کودهای آلی از منابع گیاهی یا حیوانی به دست می آیند. این کودها پس از تجزیه، مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کنند. متداول ترین کود آلی، مواد کمپوست از منابع حیوانی (مانند کود یا بستر مرغ کمپوست شده) است. این نوع کود به حفظ رطوبت در خاک کمک می کند و مواد مغذی ضروری را به آن اضافه می نماید.


2.کودهای معدنی  (غیر آلی)  

 کودهایی که از مواد شیمیایی معدنی تشکیل شده اند، غیر آلی نامیده می شوند. عناصری که در این نوع کودها وجود دارد در واقع همان عناصری هستند که در کودهای آلی پیدا می کنید، با این تفاوت که در کود آلی، عناصر مستقیماً از منابع حیوانی یا گیاهی تأمین می‌شوند،  ولی در کودهای آلی از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می‌گردند. 


بیشتر کودها از سه عنصر اصلی شامل: نیتروژن (N)، فسفات (P) و پتاسیم (K)  که همه گیاهان به آنها نیاز دارند تشکیل شده اند. برخی از کودها حاوی ریز مغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم یا آهن نیز هستند. تفاوت بین کودهای آلی و معدنی در این است که کود معدنی برای گیاهان، مواد مغذی را به شکل خالص آن ها تحویل می دهد به طوری که بلافاصله در دسترس گیاه قرار می‌گیرد، اما در کودهای آلی، ابتدا باید توسط میکروارگانیسم های زنده خاک تجزیه شوند تا مواد مغذی در دسترس گیاهان قرار گیرند.

https://sepaneh.com/agriculture-fertilizer