نحوه عملکرد کود کشاورزی مایع

استفاده از کودهای ترکیبی که حاوی ریز مغذی های مورد نیاز گیاه نیز هستند، از سال 1966 در صنعت کشاورزی شروع شد. ما امروز پس از گذشت سالها با عرضه بهترین نوع از کود کشاورزی مایع در کشور عزیزمان ایران، در این صنعت پیشرو هستیم. شما با مراجعه به دسته بندی های مختلف موجود در وب سایت میتوانید انواع کود کشاورزی مایع که توسط سپانه با بهترین فرمولاسیون عرضه می شوند را مشاهده کنید.

کود مایع بر خلاف کود های جامد، به سرعت توسط گیاه جذب میشود. از همین رو به عنوان موثر ترین کود (با عملکرد سریع) کاربرد دارند. این کود ها بهترین گزینه برای گیاهان گلدانی و آپارتمانی هستند. کودهای مایع حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی مانند نیتروژن، فسفات، آمونیاک و پتاسیوم هستند. از آنجایی که کود های مایع به سرعت توسط خاک جذب شده و به ریشه گیاه میرسند، باید در مقدار مصرف و نحوه مصرف آن دقت کنید. چراکه مصرف بیش از اندازه این مواد مغزی میتواند باعث سوختن ریشه و از بین رفتن گیاه شود. 

اجزای مختلف سم پاش کوله پشتی

مخزن: 

مایع پاشش را در خود جای می دهد. تسمه ها به مخزن متصل می شوند و توسط این تسمه ها مخزن روی پشت فرد قرار می گیرند. این سم پاش شامل مخزن 10-20 لیتری است که توسط دو بند قابل تنظیم حمل می شود.

پمپ : 

مایع را از مخزن و مسیر میله محلول پاشی به سمت نازل هدیت می کند، این میله پاشش به فرد اجازه می دهد تا نازل را برای پاشش دقیق هدایت کند. سم پاش های کوله پشتی به صورت مکانیکی و توسط افراد کار می کنند، ظرفیت متوسطی دارند و از طریق تسمه های شانه ای حمل می شوند.

سم پاش شارژی: 

 این نوع سم پاش از نوع سم پاش کوله پشتی است که به راحتی روی شانه ها قرار می‌گیرند و فشاری به دست اپراتور نمی‌آورند .پمپ سم پاش شارژی از نیروی باتری لیتیومی و با ولتاژ بالا  تغذیه می‌کند. قدرت باتری آن ها حدودا 18 ولت است و برخی از انواع این سم پاش های شارژی، هنگام تمام شدن باطری قابلیت استفاده دستی را   نیز دارا هستند.

بهترین زمان مصرف کود جلبک دریایی چه موقع است؟

جوانه زدن بذر: 

بلافاصله پس از کاشت بذرها، می توانید آنها را با کود مایع جلبک دریایی اسپری کنید تا به جوانه زنی کمک شود. همچنین می توانید بذرها را قبل از کاشت، یک شب در محلول رقیق شده کود جلبک دریایی خیس کنید و سپس در زمین بکارید.


رشد ریشه نهال: 

مخلوط کردن کود جلبک دریایی در خاک نهال جوان می‌تواند منبع تغذیه برای میکروارگانیسم های مفید مورد نیاز گیاه را تأمین کند تا ترکیبات ضروری نیتروژن را سنتز کنند. این به نوبه خود، ریشه زایی جدید در طول فصل رشد را تحریک می‌کند.


زمان انتقال نهال به خاک دیگر: 

اگر یک توده ریشه را از ظرفی به ظرف دیگر یا از یک زمین باغی به زمین دیگر منتقل کردید، روی ریشه را با کود مایع جلبک دریایی اسپری کنید. همچنین کمپوست کود جلبک دریایی را با خاک جدید مخلوط کنید تا رشد نهال جوان، تقویت شود.


محلول پاشی در طی فصل رشد: 

کود مایع جلبک دریایی می تواند به روش محلول پاشی، مستقیماً روی برگ‌ها تأثیر بگذارد. در بیشتر گونه‌های گیاهی، تغذیه از طریق برگ، نسبت به تغذیه از طریق ریشه، موثرتر است. این روش می تواند برای گیاهان کشت شده در خاک های رسی متراکم که جذب مواد مغذی در آنها مشکل است، مناسب تر باشد.

بهترین زمان مصرف کود هیومیک اسید

انواع گیاهان و محصولات باغی و زراعی به سطوح مختلفی از کود هیومیک اسید نیاز دارند. اینکه برای هر گونه محصول باید چه مقدار کود و به چه روشی استفاده کرد، به نوع کشت و شرایط رشد گیاه بستگی دارد لذا لازم است پیش از عملیات کوددهی، شرایط خاک و میزان مواد مغذی در دسترس گیاه به طور کامل مورد ارزیابی قرار گیرد و قبل از خرید کودهای اسید هیومیک، بهتر است با یک کارشناس با تجربه در این زمینه مشورت کنید. به طور متداول، این کود به شکل گرانولی، پودری و مایع به فروش می رسد. از آنجا که ترکیب اسید هیومیک به تنهایی نمی تواند مواد مغذی را در اختیار گیاه قرار دهد، آن را به صورت کود مغذی به بازار ارائه می نمایند. 

https://sepaneh.com/humic-acid-fertilizer

علایم ظاهری کمبود فسفر در گیاهان

کمبود فسفر در گیاهان می ‌تواند به صورت ظاهری در برگ ‌ها، ریشه ‌ها و سایر بخش ‌های گیاهان تاثیر بگذارد. در زیر علایم ظاهری کمبود فسفر در گیاهان را به طور خلاصه توضیح می ‌دهیم:


رنگ برگ‌ ها:

گیاهان با کمبود فسفر عموما نشانه ‌هایی از تغییر رنگ در برگ‌ ها نشان می ‌دهند. برگ‌ ها ممکن است رنگ  سبز تیره بگیرند.


رشد ضعیف:

کمبود فسفر می ‌تواند باعث رشد ضعیف گیاهان شود. 


تغییر شکل برگ ‌ها:

با کمبود فسفر معمولا فرم برگ‌ها تغییر پیدا می‌کند در اثر این کمبود برگ‌ها ممکن است کوچک و خمیده ‌شوند 


تاخیر در گلدهی:

کمبود فسفر ممکن است باعث تأخیر در گلدهی و تشکیل میوه در گیاهان شود. 


ساقه ‌های ضعیف:

کمبود فسفر ممکن است ساقه ‌ها ممکن است نازک و ضعیف باشند و در برابر شرایط نامساعد مانند باد قوی شکسته شوند.


ریشه ‌های ضعیف:

گیاهان با کمبود فسفر ریشه‌ های ضعیف و کوتاه دارند. این می‌ تواند باعث کاهش جذب مواد غذایی و آب توسط گیاه شود.