انواع کودهای کشاورزی

1.کودهای آلی

کودهای آلی از مواد طبیعی مانند کود دامی، کمپوست و پیت ماس و یا جلبک دریایی ساخته می شوند. کودهای آلی عموماً برای محیط زیست مناسب تر  هستند، اما نسبت به کودهای شیمیایی کندتر عمل می‌کنند و می‌توانند هزینه بیشتری داشته باشند. برخی از کودهای آلی دارای خواص ویژه ای هستند که به حالت بخشیدن به خاک و بهبود ساختار آن در طول زمان کمک می کنند. کودهای آلی از منابع گیاهی یا حیوانی به دست می آیند. این کودها پس از تجزیه، مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کنند. متداول ترین کود آلی، مواد کمپوست از منابع حیوانی (مانند کود یا بستر مرغ کمپوست شده) است. این نوع کود به حفظ رطوبت در خاک کمک می کند و مواد مغذی ضروری را به آن اضافه می نماید.


2.کودهای معدنی  (غیر آلی)  

 کودهایی که از مواد شیمیایی معدنی تشکیل شده اند، غیر آلی نامیده می شوند. عناصری که در این نوع کودها وجود دارد در واقع همان عناصری هستند که در کودهای آلی پیدا می کنید، با این تفاوت که در کود آلی، عناصر مستقیماً از منابع حیوانی یا گیاهی تأمین می‌شوند،  ولی در کودهای آلی از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می‌گردند. 


بیشتر کودها از سه عنصر اصلی شامل: نیتروژن (N)، فسفات (P) و پتاسیم (K)  که همه گیاهان به آنها نیاز دارند تشکیل شده اند. برخی از کودها حاوی ریز مغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم یا آهن نیز هستند. تفاوت بین کودهای آلی و معدنی در این است که کود معدنی برای گیاهان، مواد مغذی را به شکل خالص آن ها تحویل می دهد به طوری که بلافاصله در دسترس گیاه قرار می‌گیرد، اما در کودهای آلی، ابتدا باید توسط میکروارگانیسم های زنده خاک تجزیه شوند تا مواد مغذی در دسترس گیاهان قرار گیرند.

https://sepaneh.com/agriculture-fertilizer

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد